Untitled-12 cv2
St. Mark’s Lutheran Church Wilmington, DE
  • Client:
  • Size:3,500 Square Feet Addition
  • Total Cost:$740,000
  • Completion Date:2003

This project demanded a significant challenge. The renovation and expansion of the church was driven by the need to provide a new and expanded narthex to accommodate a growing congregation. Further, the challenge was to provide accessibility to all levels of the church. This may seem like a rather simple directive until one realizes that the original church was built a half story above the ground level to allow for a daylit fellowship hall below. Subsequent additions of classrooms and seminar space resulted in four levels, half a story apart. The narthex provided the “glue” to link all of the existing spaces, while the accessibility solution was to place a new, multi-stop front- and back-access elevator at a central location within the complex.
Change orders: <½ %

st._marks_int_stair
St. Mark’s Lutheran Church Wilmington, DE
  • Client:
  • Size:3,500 Square Feet Addition
  • Total Cost:$740,000
  • Completion Date:2003

This project demanded a significant challenge. The renovation and expansion of the church was driven by the need to provide a new and expanded narthex to accommodate a growing congregation. Further, the challenge was to provide accessibility to all levels of the church. This may seem like a rather simple directive until one realizes that the original church was built a half story above the ground level to allow for a daylit fellowship hall below. Subsequent additions of classrooms and seminar space resulted in four levels, half a story apart. The narthex provided the “glue” to link all of the existing spaces, while the accessibility solution was to place a new, multi-stop front- and back-access elevator at a central location within the complex.
Change orders: <½ %

st._marks_int_upperlvl
St. Mark’s Lutheran Church Wilmington, DE
  • Client:
  • Size:3,500 Square Feet Addition
  • Total Cost:$740,000
  • Completion Date:2003

This project demanded a significant challenge. The renovation and expansion of the church was driven by the need to provide a new and expanded narthex to accommodate a growing congregation. Further, the challenge was to provide accessibility to all levels of the church. This may seem like a rather simple directive until one realizes that the original church was built a half story above the ground level to allow for a daylit fellowship hall below. Subsequent additions of classrooms and seminar space resulted in four levels, half a story apart. The narthex provided the “glue” to link all of the existing spaces, while the accessibility solution was to place a new, multi-stop front- and back-access elevator at a central location within the complex.
Change orders: <½ %

Skip links

Kimmel Bogrette Architecture + Site